Miért érdemes a magnézium-biszglicinátot választanod?

A magnézium-biszglicinátról

A magnézium számos különféle típussal rendelkezik, melyek típusok eltérő biohasznosulással rendelkeznek. A magnézium-oxid és -szulfát  gyenge biohasznosulásúak, az ajánlások szerint érdemes kerülni őket, ha megfelelő magnézium-pótlást biztosító étrend-kiegészítő után kutatunk. A magnézium-citrát, -klorid és a magnézium-biszglicinátjobban felszívódnak szervezetünkben, az utóbbi pedig különösen ajánlott az érzékeny gyomrúak számára.

A magnézium-biszglicinát a magnézium glicinnel alkotott sója. A glicin egy aminosav, mely számos jótékony hatással rendelkezik, többek között:

1. Fokozhatja az inzulin hatékonyságát.
2. Mérsékelheti a glükóz vércukorszintet fokozó hatását.
3. Támogathatja a szervezet méregtelenítését.
4. Elősegítheti a pihentető alvást.

Tudnivalók a magnézium-biszglicinátról

Teljesen reagált, fully-reacted formájú magnézium-biszglicinát

A magnézium-biszglicinát étrend-kiegészítő termékek leírásaiban gyakran találkozhatunk a „fully-reacted” kifejezéssel. A fully-reacted, azaz teljesen reagált magnéziumforma a lehető legelőnyösebb választás a magnézium pótlásához, mivel nagyon könnyen felszívódik a szervezetben. 

Termékajánló: Teljesen reagált magnézium-biszglicinátot tartalmaz például a GAL Magnézium-biszglicinát kapszulája.

Kevésbé jól hasznosuló magnéziumformák

Az alábbi, szervetlen magnéziumformák kevésbé jól hasznosulnak szervezetünkben, így ha az elegendő magnéziumbevitel biztosítása a célunk, érdemes kerülni őket az étrend-kiegészítőkben.

Magnézium-oxid: Gyenge biohasznosulással rendelkező magnéziumforma, nagyobb mennyiségben hasmenést okozhat. Olcsón elérhető anyag, így számos táplálékkiegészítő összetevői között lelhetsz rá.

Magnézium-szulfát: A magnézium-szulfátot - más néven Epsom-só - általában nem belső fogyasztásra ajánlják, mivel a szulfát nagyobb mennyiségben fogyasztva hasi diszkomfortérzetet és erős hasmenést okozhat. Külső felhasználására ajánlják, mivel bőrön keresztül is felszívódhat, s fürdősóként vagy borogatásként kiválóan alkalmazható.

Magnézium-karbonát: Lassan felszívódó, gyenge biohasznosulású magnéziumforma, mely könnyen hasmenést okozhat.

Figyelmeztetés: Mielőtt új étrend-kiegészítőt vezetnél be étrendedbe, konzultálj kezelőorvosoddal, különösen, ha valamilyen betegséged van vagy rendszeresen gyógyszert szedsz. Fontos figyelembe venni továbbá, hogy több étrend-kiegészítő alkalmazás esetén az adott anyagok kölcsönhatásba léphetnek egymással vagy akár kiolhatják egymás hatását, egyes étrend-kiegészítőket ezért érdemes nem egyidőben fogyasztani. Kérd szakember segítségét a megfelelő adagolás és a beviteli időpontok megállapításában.

Tekintsd meg teljesen magnézium-termékkínálatunkat webáruházunkban! >>

 

Hol kapható?

GALMagnézium-biszglicinát 90db

GAL Magnézium-biszglicinát 90db

A magnézium a glicin aminosavhoz kötve van jelen kizárólag, azaz egy „fully reacted” szerves forma. Még a kényes gyomrúaknak sem okoz laza székletet, sem egyéb problémát ez a forma.

Ár: 4890 Ft
Megnézem

BioCo Szerves magnézium+ B6 Megapack tabletta 90db

BioCo Szerves magnézium + B6 Megapack tabletta 90db

A készítmény kifejezetten szerves kötésű magnéziumot tartalmaz (magnézium-citrát formában), mely jó hasznosulással rendelkezik.

Ár: 3690 Ft
Megnézem

Vitaking Kalciummagnézium cink 100db

Vitaking Kalcium magnézium cink 100db

A Vitaking CalMag-Cink készítmény kalciumot, magnéziumot és cinket tartalmaz, megfelelő arányban. A Kalcium a szervezetben legnagyobb százalékban található ásványi anyag, a csontok fő alkotó eleme ezen kívül elengedhetetlen az izmok normál működéséhez. A magnézium hozzájárul az idegrendszer megfelelő működéséhez és a normál izomműködéshez. a cink, nem csak a normál csontozat fennta

Ár: 2320 Ft
Megnézem
Újdonság

Dr. Herz SzervesMagnézium Komplex 60 db kapszula

Dr. Herz Szerves Magnézium Komplex 60 db kapszula

A magnézium hozzájárul az idegrendszer megfelelő működéséhez és a normál izomműködéshez, részt vesz a normál pszichológiai funkciók fenntartásában.

Ár: 2375 Ft
Megnézem
Újdonság

Napfényvitamin PrémiumMagnézium-malát 450 mg 30db

Napfényvitamin Prémium Magnézium-malát 450 mg 30db

Almasavval kombinált egyedi magnézium forma a hatékony magnéziumpótlásért, kapszulánként 450 mg magnézium-malát tartalommal.

Ár: 4695 Ft
Megnézem
Újdonság

Dr. Chen Magnézium 375mgIzom & Ideg Kontroll 101db

Dr. Chen Magnézium 375mg Izom & Ideg Kontroll 101db

Jól hasznosuló szerves magnézium-biszglicinátot is tartalmazó étrend-kiegészítő tabletta mangánnal és rézzel, adagonként 375 mg magnéziummal

Ár: 3795 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!