A magnézium előnyei

A magnéziumnak számos egészségre gyakorolt előnye van, ezek közül most a három legfontosabbról beszélünk részletesen.

magnesium

Csökkenti a vérnyomást

A magnéziumban gazdag ételek fogyasztása összefügg az alacsonyabb vérnyomással. Az University of Maryland Orvosi Központjának egy klinikai vizsgálata megállapította, hogy a magas étrendi magnézium bevitele csökkenti a magas vérnyomás kockázatát a nőknél. A magnézium szerepet játszik a vérerek pihentetésében, ami által csökken a vérnyomás. Ez jó hír a terhes nőknek, akik esetében sokszor fennállhatnak bizonyos vérnyomás rendellenességek, a preeclampsia és az eclampsia is. Mindkét állapot esetében a vérnyomás a terhesség harmadik harmadában erőteljesen ingadozni kezd, amit intravénásan adagolt magnéziummal szoktak kezelni, illetve ezzel akadályozzák meg a súlyosbodó tüneteket, például a rohamok kialakulását.

Csökkenti a menstruáció előtti tüneteket és a csontritkulás veszélyét

A magnézium képes enyhíteni a premenstruációs szindróma tüneteit is. Ez különösen hasznos az olyan problémák enyhítésében, mint a puffadás, az álmatlanság, a lábak duzzanata, a súlygyarapodás, illetve a mellek túlzott érzékenysége. A magnéziumot B6-vitaminnal ötvözve fokozhatjuk annak hatékonyságát. A tudósok is úgy látják, hogy a magnézium hiány, kiegészülve egy alacsony kalcium- és D-vitamin-szinttel szerepet játszhat a csontritkulás kialakulásában. Ha viszont ezeket az anyagokat gyakrabban és megfelelő mennyiségben fogyasztjuk, akkor a csontritkulás kockázata is csökkenthető.

Csökkenti a cukorbetegség kockázatát

Hosszas klinikai vizsgálatok azt az eredményt hozták, hogy a túlsúlyos nők, akik túl kevés magnéziumot fogyasztanak, sokkal nagyobb eséllyel szenvednek 2-es típusú cukorbetegségben, mint társaik. A vizsgálatban közel 40.000 résztvevőt vizsgáltak meg 1993 és 1996 között, akiknél megnézték a magnéziumbevitel nagyságát, illetve a cukorbetegségre való hajlamukat is összevetették egymással.

Hol kapható?

GALMagnézium-biszglicinát 90db

-8% GAL Magnézium-biszglicinát 90db

A magnézium a glicin aminosavhoz kötve van jelen kizárólag, azaz egy „fully reacted” szerves forma. Még a kényes gyomrúaknak sem okoz laza székletet, sem egyéb problémát ez a forma.

Ár: 4490 Ft
4890 Ft
Megnézem

BioCo Szerves magnézium+ B6 Megapack tabletta 90db

BioCo Szerves magnézium + B6 Megapack tabletta 90db

A készítmény kifejezetten szerves kötésű magnéziumot tartalmaz (magnézium-citrát formában), mely jó hasznosulással rendelkezik.

Ár: 3690 Ft
Megnézem

Vitaking Kalciummagnézium cink 100db

Vitaking Kalcium magnézium cink 100db

A Vitaking CalMag-Cink készítmény kalciumot, magnéziumot és cinket tartalmaz, megfelelő arányban. A Kalcium a szervezetben legnagyobb százalékban található ásványi anyag, a csontok fő alkotó eleme ezen kívül elengedhetetlen az izmok normál működéséhez. A magnézium hozzájárul az idegrendszer megfelelő működéséhez és a normál izomműködéshez. a cink, nem csak a normál csontozat fennta

Ár: 2320 Ft
Megnézem
Újdonság

Dr. Herz SzervesMagnézium Komplex 60 db kapszula

Dr. Herz Szerves Magnézium Komplex 60 db kapszula

A magnézium hozzájárul az idegrendszer megfelelő működéséhez és a normál izomműködéshez, részt vesz a normál pszichológiai funkciók fenntartásában.

Ár: 2375 Ft
Megnézem
Újdonság

Napfényvitamin PrémiumMagnézium-malát 450 mg 30db

Napfényvitamin Prémium Magnézium-malát 450 mg 30db

Almasavval kombinált egyedi magnézium forma a hatékony magnéziumpótlásért, kapszulánként 450 mg magnézium-malát tartalommal.

Ár: 4695 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!