A magnézium előnyei

A magnéziumnak számos egészségre gyakorolt előnye van, ezek közül most a három legfontosabbról beszélünk részletesen.

magnesium

Csökkenti a vérnyomást

A magnéziumban gazdag ételek fogyasztása összefügg az alacsonyabb vérnyomással. Az University of Maryland Orvosi Központjának egy klinikai vizsgálata megállapította, hogy a magas étrendi magnézium bevitele csökkenti a magas vérnyomás kockázatát a nőknél. A magnézium szerepet játszik a vérerek pihentetésében, ami által csökken a vérnyomás. Ez jó hír a terhes nőknek, akik esetében sokszor fennállhatnak bizonyos vérnyomás rendellenességek, a preeclampsia és az eclampsia is. Mindkét állapot esetében a vérnyomás a terhesség harmadik harmadában erőteljesen ingadozni kezd, amit intravénásan adagolt magnéziummal szoktak kezelni, illetve ezzel akadályozzák meg a súlyosbodó tüneteket, például a rohamok kialakulását.

Csökkenti a menstruáció előtti tüneteket és a csontritkulás veszélyét

A magnézium képes enyhíteni a premenstruációs szindróma tüneteit is. Ez különösen hasznos az olyan problémák enyhítésében, mint a puffadás, az álmatlanság, a lábak duzzanata, a súlygyarapodás, illetve a mellek túlzott érzékenysége. A magnéziumot B6-vitaminnal ötvözve fokozhatjuk annak hatékonyságát. A tudósok is úgy látják, hogy a magnézium hiány, kiegészülve egy alacsony kalcium- és D-vitamin-szinttel szerepet játszhat a csontritkulás kialakulásában. Ha viszont ezeket az anyagokat gyakrabban és megfelelő mennyiségben fogyasztjuk, akkor a csontritkulás kockázata is csökkenthető.

Csökkenti a cukorbetegség kockázatát

Hosszas klinikai vizsgálatok azt az eredményt hozták, hogy a túlsúlyos nők, akik túl kevés magnéziumot fogyasztanak, sokkal nagyobb eséllyel szenvednek 2-es típusú cukorbetegségben, mint társaik. A vizsgálatban közel 40.000 résztvevőt vizsgáltak meg 1993 és 1996 között, akiknél megnézték a magnéziumbevitel nagyságát, illetve a cukorbetegségre való hajlamukat is összevetették egymással.

Újdonság

BioCo Tengeri magnézium90 db

BioCo Tengeri magnézium 90 db

Írország kristálytiszta tengervízéből kinyert magnéziummal, tablettánként 187,5 mg magnézium-tartalommal.

Ár: 3250 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!