A magnézium előnyei

A magnéziumnak számos egészségre gyakorolt előnye van, ezek közül most a három legfontosabbról beszélünk részletesen.

magnesium

Csökkenti a vérnyomást

A magnéziumban gazdag ételek fogyasztása összefügg az alacsonyabb vérnyomással. Az University of Maryland Orvosi Központjának egy klinikai vizsgálata megállapította, hogy a magas étrendi magnézium bevitele csökkenti a magas vérnyomás kockázatát a nőknél. A magnézium szerepet játszik a vérerek pihentetésében, ami által csökken a vérnyomás. Ez jó hír a terhes nőknek, akik esetében sokszor fennállhatnak bizonyos vérnyomás rendellenességek, a preeclampsia és az eclampsia is. Mindkét állapot esetében a vérnyomás a terhesség harmadik harmadában erőteljesen ingadozni kezd, amit intravénásan adagolt magnéziummal szoktak kezelni, illetve ezzel akadályozzák meg a súlyosbodó tüneteket, például a rohamok kialakulását.

Csökkenti a menstruáció előtti tüneteket és a csontritkulás veszélyét

A magnézium képes enyhíteni a premenstruációs szindróma tüneteit is. Ez különösen hasznos az olyan problémák enyhítésében, mint a puffadás, az álmatlanság, a lábak duzzanata, a súlygyarapodás, illetve a mellek túlzott érzékenysége. A magnéziumot B6-vitaminnal ötvözve fokozhatjuk annak hatékonyságát. A tudósok is úgy látják, hogy a magnézium hiány, kiegészülve egy alacsony kalcium- és D-vitamin-szinttel szerepet játszhat a csontritkulás kialakulásában. Ha viszont ezeket az anyagokat gyakrabban és megfelelő mennyiségben fogyasztjuk, akkor a csontritkulás kockázata is csökkenthető.

Csökkenti a cukorbetegség kockázatát

Hosszas klinikai vizsgálatok azt az eredményt hozták, hogy a túlsúlyos nők, akik túl kevés magnéziumot fogyasztanak, sokkal nagyobb eséllyel szenvednek 2-es típusú cukorbetegségben, mint társaik. A vizsgálatban közel 40.000 résztvevőt vizsgáltak meg 1993 és 1996 között, akiknél megnézték a magnéziumbevitel nagyságát, illetve a cukorbetegségre való hajlamukat is összevetették egymással.

Hol kapható?
Újdonság

Caleido MAGNÉZIUMbiszglicinát kapszula 60 db

Caleido MAGNÉZIUM biszglicinát kapszula 60 db

Magnéziumpótlás az érzékeny gyomrúaknak! Kiválóan hasznosuló szerves magnézium formula.

Ár: 2070 Ft
Megnézem
Újdonság

BioCo MagnéziumBiszglicinát +B6 vitamin tabletta 90db

BioCo Magnézium Biszglicinát +B6 vitamin tabletta 90db

Teljesen reagált magnézium-biszglicinátot és bioaktív B6-vitamint tartalmaz!

Ár: 4395 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!