A magnézium túlzott használatának jelei

Mivel a mangézium a negyedik leggyakoribb ásványi anyag a szervezetben, ezért bizony igen sokféle funkciót lát el, sokféle biológiai folyamatban vesz részt. A magnéziumnak több, mint fele a csontokban található meg, de ez az ásványi anyag részt vesz a vérnyomás, a vércukorszint, az izommozgás és az idegi funkciók szabályozásában, ezenfelül fokozza az immunrendszer működését és jótékonyan befolyásolja az energia anyagcserét is. A magnéziumos étrend kiegészítők recept nélkül kaphatóak, de nagyon fontos, hogy ettől függetlenül mindig konzultáljunk az orvosunkkal, mert a túl sok magnézium mellékhatásokat is okozhat.

magne7

Emésztőszervi hatások

A magnézium toxicitás legelső tünetei gyakran gyomor- és bélrendszeri panaszok. A magnézium enyhe hashajtóként működik, ha pedig túl sokat veszünk be belőle, akkor hasmenéssel kell számolnunk. További gyomor- és bélrendszeri tünetek is előfordulhatnak, például a lülönféle gyomorpanaszok, hányinger, hányás, hasi görcsök. A magnézium mérgezés általában ritka, de ettől függetlenül érdemes vigyázni arra, hogy ne vegyünk be többet belőle, mint napi 350 mg.

Szív- és érrendszeri hatásai

Magnézium toxicitás kedvezőtlen hatással lehet a szív- és érrendszerre is. Súlyos esetben túlságosan alacsony vérnyomást okozhat, illetve a túl sok magnézium a vérben lassú szívverést is eredményezhet, illetve ritmuszavart, arithmiát is okozhat. Ha a magnézium felhalmozódik a vérben, akkor a szív megszűnhet dobogni, úgynevezett szívmegállás következhet be.

További tünetek

A súlyos magnézium-toxicitás is okozhat izomgyengeséget és nehéz légzést. Előfordulhatnak a mentális állapotban történő változások, beleértve a zavartságot és a letargiát. A magnézium megemelkedett szintje a több ásványi anyag egyensúlyát is felborítja a szervezetben, szélsőséges esetekben a magnézium mérgezést kómát és halált is okozhat.

Újdonság

BioCo Tengeri magnézium90 db

BioCo Tengeri magnézium 90 db

Írország kristálytiszta tengervízéből kinyert magnéziummal, tablettánként 187,5 mg magnézium-tartalommal.

Ár: 3250 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!