A magnézium túlzott használatának jelei

Mivel a mangézium a negyedik leggyakoribb ásványi anyag a szervezetben, ezért bizony igen sokféle funkciót lát el, sokféle biológiai folyamatban vesz részt. A magnéziumnak több, mint fele a csontokban található meg, de ez az ásványi anyag részt vesz a vérnyomás, a vércukorszint, az izommozgás és az idegi funkciók szabályozásában, ezenfelül fokozza az immunrendszer működését és jótékonyan befolyásolja az energia anyagcserét is. A magnéziumos étrend kiegészítők recept nélkül kaphatóak, de nagyon fontos, hogy ettől függetlenül mindig konzultáljunk az orvosunkkal, mert a túl sok magnézium mellékhatásokat is okozhat.

magne7

Emésztőszervi hatások

A magnézium toxicitás legelső tünetei gyakran gyomor- és bélrendszeri panaszok. A magnézium enyhe hashajtóként működik, ha pedig túl sokat veszünk be belőle, akkor hasmenéssel kell számolnunk. További gyomor- és bélrendszeri tünetek is előfordulhatnak, például a lülönféle gyomorpanaszok, hányinger, hányás, hasi görcsök. A magnézium mérgezés általában ritka, de ettől függetlenül érdemes vigyázni arra, hogy ne vegyünk be többet belőle, mint napi 350 mg.

Szív- és érrendszeri hatásai

Magnézium toxicitás kedvezőtlen hatással lehet a szív- és érrendszerre is. Súlyos esetben túlságosan alacsony vérnyomást okozhat, illetve a túl sok magnézium a vérben lassú szívverést is eredményezhet, illetve ritmuszavart, arithmiát is okozhat. Ha a magnézium felhalmozódik a vérben, akkor a szív megszűnhet dobogni, úgynevezett szívmegállás következhet be.

További tünetek

A súlyos magnézium-toxicitás is okozhat izomgyengeséget és nehéz légzést. Előfordulhatnak a mentális állapotban történő változások, beleértve a zavartságot és a letargiát. A magnézium megemelkedett szintje a több ásványi anyag egyensúlyát is felborítja a szervezetben, szélsőséges esetekben a magnézium mérgezést kómát és halált is okozhat.

Hol kapható?

GALMagnézium-biszglicinát 90db

GAL Magnézium-biszglicinát 90db

A magnézium a glicin aminosavhoz kötve van jelen kizárólag, azaz egy „fully reacted” szerves forma. Még a kényes gyomrúaknak sem okoz laza székletet, sem egyéb problémát ez a forma.

Ár: 4890 Ft
Megnézem

BioCo Szerves magnézium+ B6 Megapack tabletta 90db

BioCo Szerves magnézium + B6 Megapack tabletta 90db

A készítmény kifejezetten szerves kötésű magnéziumot tartalmaz (magnézium-citrát formában), mely jó hasznosulással rendelkezik.

Ár: 3690 Ft
Megnézem

Vitaking Kalciummagnézium cink 100db

Vitaking Kalcium magnézium cink 100db

A Vitaking CalMag-Cink készítmény kalciumot, magnéziumot és cinket tartalmaz, megfelelő arányban. A Kalcium a szervezetben legnagyobb százalékban található ásványi anyag, a csontok fő alkotó eleme ezen kívül elengedhetetlen az izmok normál működéséhez. A magnézium hozzájárul az idegrendszer megfelelő működéséhez és a normál izomműködéshez. a cink, nem csak a normál csontozat fennta

Ár: 2320 Ft
Megnézem
Újdonság

Dr. Herz SzervesMagnézium Komplex 60 db kapszula

Dr. Herz Szerves Magnézium Komplex 60 db kapszula

A magnézium hozzájárul az idegrendszer megfelelő működéséhez és a normál izomműködéshez, részt vesz a normál pszichológiai funkciók fenntartásában.

Ár: 2375 Ft
Megnézem
Újdonság

Napfényvitamin PrémiumMagnézium-malát 450 mg 30db

Napfényvitamin Prémium Magnézium-malát 450 mg 30db

Almasavval kombinált egyedi magnézium forma a hatékony magnéziumpótlásért, kapszulánként 450 mg magnézium-malát tartalommal.

Ár: 4695 Ft
Megnézem
Újdonság

Dr. Chen Magnézium 375mgIzom & Ideg Kontroll 101db

-14% Dr. Chen Magnézium 375mg Izom & Ideg Kontroll 101db

Jól hasznosuló szerves magnézium-biszglicinátot is tartalmazó étrend-kiegészítő tabletta mangánnal és rézzel, adagonként 375 mg magnéziummal

Ár: 3260 Ft
3795 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!