A magnézium túlzott használatának jelei

Mivel a mangézium a negyedik leggyakoribb ásványi anyag a szervezetben, ezért bizony igen sokféle funkciót lát el, sokféle biológiai folyamatban vesz részt. A magnéziumnak több, mint fele a csontokban található meg, de ez az ásványi anyag részt vesz a vérnyomás, a vércukorszint, az izommozgás és az idegi funkciók szabályozásában, ezenfelül fokozza az immunrendszer működését és jótékonyan befolyásolja az energia anyagcserét is. A magnéziumos étrend kiegészítők recept nélkül kaphatóak, de nagyon fontos, hogy ettől függetlenül mindig konzultáljunk az orvosunkkal, mert a túl sok magnézium mellékhatásokat is okozhat.

magne7

Emésztőszervi hatások

A magnézium toxicitás legelső tünetei gyakran gyomor- és bélrendszeri panaszok. A magnézium enyhe hashajtóként működik, ha pedig túl sokat veszünk be belőle, akkor hasmenéssel kell számolnunk. További gyomor- és bélrendszeri tünetek is előfordulhatnak, például a lülönféle gyomorpanaszok, hányinger, hányás, hasi görcsök. A magnézium mérgezés általában ritka, de ettől függetlenül érdemes vigyázni arra, hogy ne vegyünk be többet belőle, mint napi 350 mg.

Szív- és érrendszeri hatásai

Magnézium toxicitás kedvezőtlen hatással lehet a szív- és érrendszerre is. Súlyos esetben túlságosan alacsony vérnyomást okozhat, illetve a túl sok magnézium a vérben lassú szívverést is eredményezhet, illetve ritmuszavart, arithmiát is okozhat. Ha a magnézium felhalmozódik a vérben, akkor a szív megszűnhet dobogni, úgynevezett szívmegállás következhet be.

További tünetek

A súlyos magnézium-toxicitás is okozhat izomgyengeséget és nehéz légzést. Előfordulhatnak a mentális állapotban történő változások, beleértve a zavartságot és a letargiát. A magnézium megemelkedett szintje a több ásványi anyag egyensúlyát is felborítja a szervezetben, szélsőséges esetekben a magnézium mérgezést kómát és halált is okozhat.

Hol kapható?
Újdonság

Caleido MAGNÉZIUMbiszglicinát kapszula 60 db

Caleido MAGNÉZIUM biszglicinát kapszula 60 db

Magnéziumpótlás az érzékeny gyomrúaknak! Kiválóan hasznosuló szerves magnézium formula.

Ár: 2070 Ft
Megnézem
Újdonság

BioCo MagnéziumBiszglicinát +B6 vitamin tabletta 90db

BioCo Magnézium Biszglicinát +B6 vitamin tabletta 90db

Teljesen reagált magnézium-biszglicinátot és bioaktív B6-vitamint tartalmaz!

Ár: 4395 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!