Honnan tudod, ha szervezetedben kevés a magnézium?

A magnézium egy nélkülözhetetlen ásványi anyag, amelyet minden szerv felhasznál az emberi szervezetben. A magnézium hozzájárul az energiatermeléshez és aktiválja az enzimeket. A magnézium megtalálható a különböző élelmiszerekben is, beleértve a zöldségeket és a teljes kiörlésű gabonákat. Az University of Maryland Orvosi Központja szerint a magnéziumhiány rendkívül ritka, ugyanakkor bizonyos betegségek vagy gyógyszerek gátolhatják a magnézium felszívódását, aminek hatására kialakulhat a magnézium hiánya a szervezetben. De hogyan lehet mindezt diagnosztizálni?

magnesium

1. lépés: mindenképpen találkozzunk orvosunkkal, ha úgy gondoljuk, hogy kevés a magnézium a szervezetünkben. Vannak, akiknél nem jelentkezik semmilyen furcsa tünet az alacsony magnéziumszint esetében, náluk így mindenképpen szükség van egy vérvizsgálatra ennek megállapítására. A National Institute of Health és a MedlinePlus szerint a magnézium normál tartománya a vérben 1,7 és 2,2 milligramm per deciliter között változik.

2. lépés: mérjük meg a vérnyomásunkat. Az alacsony magnézium szint is befolyásolhatja a vérnyomást, képes lehet akár csökkenteni, akár megemelni azt.

3. lépés:Jegyezzük fel alvási szokásainkat. Ha magnézium-hiány áll fenn a szervezetben, akkor gyakran tapasztalhatunk álmatlanságot, nyugtalan láb szindrómát vagy más alvási rendellenességeket.

4. lépés: Nézzük meg az általános hangulatunkat és a koncentrációs képességünket. A súlyosan alacsony magnéziumszint ingerlékenységet, idegességet és zavartságot okozhat.

5. lépés: Ellenőrizzük a pulzusszámunkat és az izmok mozgását. Az alacsony magnéziumszint következtében szabálytalan szívverés alakulhat ki. Az alacsony magnéziumszint esetében izomgörcsökkel, szaggatott izommozgással és izomgyengeséggel is számolni kell. Figyelmeztetés: az alacsony magnéziumszint bizonyos esetekben rohamokat is okozhat.

Hol kapható?

GALMagnézium-biszglicinát 90db

-8% GAL Magnézium-biszglicinát 90db

A magnézium a glicin aminosavhoz kötve van jelen kizárólag, azaz egy „fully reacted” szerves forma. Még a kényes gyomrúaknak sem okoz laza székletet, sem egyéb problémát ez a forma.

Ár: 4490 Ft
4890 Ft
Megnézem

BioCo Szerves magnézium+ B6 Megapack tabletta 90db

BioCo Szerves magnézium + B6 Megapack tabletta 90db

A készítmény kifejezetten szerves kötésű magnéziumot tartalmaz (magnézium-citrát formában), mely jó hasznosulással rendelkezik.

Ár: 3690 Ft
Megnézem

Vitaking Kalciummagnézium cink 100db

Vitaking Kalcium magnézium cink 100db

A Vitaking CalMag-Cink készítmény kalciumot, magnéziumot és cinket tartalmaz, megfelelő arányban. A Kalcium a szervezetben legnagyobb százalékban található ásványi anyag, a csontok fő alkotó eleme ezen kívül elengedhetetlen az izmok normál működéséhez. A magnézium hozzájárul az idegrendszer megfelelő működéséhez és a normál izomműködéshez. a cink, nem csak a normál csontozat fennta

Ár: 2320 Ft
Megnézem
Újdonság

Dr. Herz SzervesMagnézium Komplex 60 db kapszula

Dr. Herz Szerves Magnézium Komplex 60 db kapszula

A magnézium hozzájárul az idegrendszer megfelelő működéséhez és a normál izomműködéshez, részt vesz a normál pszichológiai funkciók fenntartásában.

Ár: 2375 Ft
Megnézem
Újdonság

Napfényvitamin PrémiumMagnézium-malát 450 mg 30db

Napfényvitamin Prémium Magnézium-malát 450 mg 30db

Almasavval kombinált egyedi magnézium forma a hatékony magnéziumpótlásért, kapszulánként 450 mg magnézium-malát tartalommal.

Ár: 4695 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!