Honnan tudod, ha szervezetedben kevés a magnézium?

A magnézium egy nélkülözhetetlen ásványi anyag, amelyet minden szerv felhasznál az emberi szervezetben. A magnézium hozzájárul az energiatermeléshez és aktiválja az enzimeket. A magnézium megtalálható a különböző élelmiszerekben is, beleértve a zöldségeket és a teljes kiörlésű gabonákat. Az University of Maryland Orvosi Központja szerint a magnéziumhiány rendkívül ritka, ugyanakkor bizonyos betegségek vagy gyógyszerek gátolhatják a magnézium felszívódását, aminek hatására kialakulhat a magnézium hiánya a szervezetben. De hogyan lehet mindezt diagnosztizálni?

magnesium

1. lépés: mindenképpen találkozzunk orvosunkkal, ha úgy gondoljuk, hogy kevés a magnézium a szervezetünkben. Vannak, akiknél nem jelentkezik semmilyen furcsa tünet az alacsony magnéziumszint esetében, náluk így mindenképpen szükség van egy vérvizsgálatra ennek megállapítására. A National Institute of Health és a MedlinePlus szerint a magnézium normál tartománya a vérben 1,7 és 2,2 milligramm per deciliter között változik.

2. lépés: mérjük meg a vérnyomásunkat. Az alacsony magnézium szint is befolyásolhatja a vérnyomást, képes lehet akár csökkenteni, akár megemelni azt.

3. lépés:Jegyezzük fel alvási szokásainkat. Ha magnézium-hiány áll fenn a szervezetben, akkor gyakran tapasztalhatunk álmatlanságot, nyugtalan láb szindrómát vagy más alvási rendellenességeket.

4. lépés: Nézzük meg az általános hangulatunkat és a koncentrációs képességünket. A súlyosan alacsony magnéziumszint ingerlékenységet, idegességet és zavartságot okozhat.

5. lépés: Ellenőrizzük a pulzusszámunkat és az izmok mozgását. Az alacsony magnéziumszint következtében szabálytalan szívverés alakulhat ki. Az alacsony magnéziumszint esetében izomgörcsökkel, szaggatott izommozgással és izomgyengeséggel is számolni kell. Figyelmeztetés: az alacsony magnéziumszint bizonyos esetekben rohamokat is okozhat.

Újdonság

BioCo Tengeri magnézium90 db

BioCo Tengeri magnézium 90 db

Írország kristálytiszta tengervízéből kinyert magnéziummal, tablettánként 187,5 mg magnézium-tartalommal.

Ár: 3250 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!