Honnan tudod, ha szervezetedben kevés a magnézium?

A magnézium egy nélkülözhetetlen ásványi anyag, amelyet minden szerv felhasznál az emberi szervezetben. A magnézium hozzájárul az energiatermeléshez és aktiválja az enzimeket. A magnézium megtalálható a különböző élelmiszerekben is, beleértve a zöldségeket és a teljes kiörlésű gabonákat. Az University of Maryland Orvosi Központja szerint a magnéziumhiány rendkívül ritka, ugyanakkor bizonyos betegségek vagy gyógyszerek gátolhatják a magnézium felszívódását, aminek hatására kialakulhat a magnézium hiánya a szervezetben. De hogyan lehet mindezt diagnosztizálni?

magnesium

1. lépés: mindenképpen találkozzunk orvosunkkal, ha úgy gondoljuk, hogy kevés a magnézium a szervezetünkben. Vannak, akiknél nem jelentkezik semmilyen furcsa tünet az alacsony magnéziumszint esetében, náluk így mindenképpen szükség van egy vérvizsgálatra ennek megállapítására. A National Institute of Health és a MedlinePlus szerint a magnézium normál tartománya a vérben 1,7 és 2,2 milligramm per deciliter között változik.

2. lépés: mérjük meg a vérnyomásunkat. Az alacsony magnézium szint is befolyásolhatja a vérnyomást, képes lehet akár csökkenteni, akár megemelni azt.

3. lépés:Jegyezzük fel alvási szokásainkat. Ha magnézium-hiány áll fenn a szervezetben, akkor gyakran tapasztalhatunk álmatlanságot, nyugtalan láb szindrómát vagy más alvási rendellenességeket.

4. lépés: Nézzük meg az általános hangulatunkat és a koncentrációs képességünket. A súlyosan alacsony magnéziumszint ingerlékenységet, idegességet és zavartságot okozhat.

5. lépés: Ellenőrizzük a pulzusszámunkat és az izmok mozgását. Az alacsony magnéziumszint következtében szabálytalan szívverés alakulhat ki. Az alacsony magnéziumszint esetében izomgörcsökkel, szaggatott izommozgással és izomgyengeséggel is számolni kell. Figyelmeztetés: az alacsony magnéziumszint bizonyos esetekben rohamokat is okozhat.

Hol kapható?
Újdonság

Caleido MAGNÉZIUMbiszglicinát kapszula 60 db

Caleido MAGNÉZIUM biszglicinát kapszula 60 db

Magnéziumpótlás az érzékeny gyomrúaknak! Kiválóan hasznosuló szerves magnézium formula.

Ár: 2070 Ft
Megnézem
Újdonság

BioCo MagnéziumBiszglicinát +B6 vitamin tabletta 90db

BioCo Magnézium Biszglicinát +B6 vitamin tabletta 90db

Teljesen reagált magnézium-biszglicinátot és bioaktív B6-vitamint tartalmaz!

Ár: 4395 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!